Bloemen en kaart voor 47 Horecazaken in Dordtse binnenstad namens PvdA en VVD

3 mei 2021

Zaterdagmiddag 1 mei 2021 – op de Dag van de Arbeid – verzamelden PvdA’ers en VVD’ers bij het terras van De Lampet op de Statenplaats 1. Daar startte de toer door de binnenstad, langs horecazaken met terrassen, die sinds 28 april 2021 weer open mogen, nog wel met strenge coronavoorschriften. Om te vieren dat de terrassen weer open zijn en om de horeca een hart onder de riem te steken.

Wouter van der Spoel (PvdA) vertelde dat op 1 Mei, De Dag van de Arbeid, de PvdA altijd aandacht heeft voor de werkenden, ondernemers, etc. in ons land en internationaal. Deze keer speciale aandacht voor de horeca die het bijzonder moeilijk heeft, en keihard knokt om door te kunnen gaan en die de levendigheid in de binnenstad zo goed mogelijk wil behouden en om straks weer voluit te kunnen gaan is de grote verwachting.

In 3 groepen ging men langs 47  horecaterrassen om bloemen en een kaart te overhandigen aan de ondernemers. Sommigen stonden met tranen in de ogen, zo blij waren ze dat ze weer open mochten, en ze vonden de bloemen en de kaart helemaal geweldig.

Dat dit een gezamenlijke actie was van PvdA en VVD vond men heel bijzonder, en werd zeer op prijs gesteld. De PvdA en VVD trekken veel samen voor een levendige en bruisende binnenstad en om de horeca te steunen, in commissie Bestuur en Middelen, in de gemeenteraad en daarbuiten. Denk bijvoorbeeld aan de motie Winterterrassen en Steun aan Horeca Ondernemers van VVD en PvdA.

De terrassen waren goed vol. Het publiek zat lekker in de zon, te eten en te drinken. Zo ook het terras bij Ferdinands op de Singel – die een klein terrasje heeft voor zijn zaak langs de weg – zat helemaal vol met vrolijke mensen die luid applaudisseerden toen Ferdinand de bloemen en de kaart in ontvangst nam. Ook de Zusjes aan de Voorstraat waren superblij met de bloemen en de kaart.

De ondernemers hopen dat ze langzamerhand weer helemaal open kunnen, en dat iedereen zich aan de regels houdt. Want nog een keer een lockdown, daar moeten we allemaal niet aan denken, toch…

Bekijk hier het filmpje van RTV DORDRECHT

Foto’s van RTV Dordrecht | Fotograaf: Wim van der Pol