In de voetsporen van Suze Groeneweg: Online debat met politica’s zaterdag 6 maart 2021

23 februari 2021

Digitale Verkiezingsbijeenkomst met vrouwelijke kandidaten op de verkiezingslijsten van politieke partijen

ZATERDAGMIDDAG 6 MAART 2021 van 14.00 tot 16.00 uur

IN DE VOETSPOREN VAN SUZE GROENEWEG | Dochter van Dordrecht

Het is in principe een digitale ZOOM MEETING | ZOOM MEE

In samenwerking met de Biesboschhal kijken we ook of we in beperkte mate publiek kunnen ontvangen. En politica’s aanwezig kunnen laten zijn. Ilse Schrier maakt opnamen en verzorgt de techniek.

Op 15, 16 en 17 maart zijn er de landelijke verkiezingen. Op de kandidatenlijsten staan ook vrouwen. Nog niet zo lang geleden zaten er helemaal geen vrouwen in de Tweede Kamer. Suze Groeneweg (1875-1940) is een Dochter van Dordrecht. Zij was het eerste vrouwelijke Tweede Kamerlid. Zij was politica en onderwijzeres, o.a. ook in Dordrecht.

In haar voetsporen treden nu vele politica’s. Zaterdag 6 maart kun je in gesprek met een aantal van hen. Wat willen ze bereiken? Iedereen kan meedoen aan de discussie.

Meld je aan via: info@atmvormgeving.nl en je ontvangt een link.

Deelnemende politica’s, uiteraard doet PvdA ook mee (nog niet alle kandidaten zijn bekend):
VVD: Mirjam Nelisse
Partij voor de Dieren: Inès Kostic / Cynthia Pallandt
50Plus: Liane den Haan / Noëlle Sanders
Christen Unie: Tirtsa Kamstra en Marouska Veldkamp
SP: Sunita Biharie
PvdA: Mikal Tseggai
GroenLinks:
D66: Joan Nunnely
CDA:

Maandag 8 maart 2021 is het Internationale Vrouwendag. Dat wordt in heel de wereld gevierd. Uiteraard ook in Dordrecht. Platform Vrouwen Kunnen Alles (coördinator van Dochters van Dordrecht) organiseert jaarlijks de Internationale Vrouwendag in Dordrecht. Vanwege corona komt er een aangepast programma: op zaterdagmiddag 6 maart digitaal debat met landelijke politica’s en op maandagmiddag 8 maart de opening Tentoonstelling Vrouwen & Politiek: Invloed met Impact in Stadskantoor. Film en PubQuiz.