Jonge moeders DaVinci College ontvangen menstruatiespullen van PvdA, GroenLinks en Geef het Dordt

10 september 2021

Jonge Moedergroep van DaVinci College nam vrijdagochtend 10 september 2021 menstruatiemateriaal in ontvangst van PvdA, GroenLinks en Geef het Dordt.

In het vervolg van de actie ter bestrijding van de Menstruatiearmoede overhandigden PvdA (Inge Stevens), GroenLinks (Kitty Kruger) en Geef het Dordt (Susan De Groot) op vrijdagochtend 10 september 2021 menstruatiemateriaal aan jonge moeders/vrouwen die bij Da Vinci College een opleiding volgen.

Zij hebben een flinke donatie gekregen van menstruatiemateriaal, en deze spullen delen zij uit aan de Jonge Moedergroep op het DaVinci College. Deze alleenstaande Jonge Moeders volgen onderwijs op het DaVinci College, maar hebben het financieel helemaal niet makkelijk.

Steeds meer groeit de aandacht voor Menstruatiearmoede en de aanpak om gratis menstruatiespullen te geven aan die vrouwen die de financiele middelen hiervoor niet hebben.

Tot slot vertelde Inge Stevens dat wethouder Peter Heijkoop namens de gemeente 10.000 euro ter beschikking stelt voor menstruatiemateriaal. Dit materiaal wordt via Geef het Dordt ter beschikking gesteld aan vrouwen die dit hard nodig hebben.

Bekijk hier het filmpje van RTV Dordrecht

Waar ben je naar op zoek?