Kunst en cultuur inspireert, prikkelt de fantasie en maakt weerbaarder.

11 februari 2022

Interview met Marije Schnabel in de DordtCentraal van woensdag 9 februari 2022

NIEUW OP DE KIESLIJST

Op de liefst zestien kandidatenlijsten voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in Dordrecht staan flink wat ‘nieuwe’ gezichten. In deze rubriek stellen we er aantal aan u voor. Zoals Marije Schnabel (33), nummer 3 op de lijst van de PvdA Dordrecht.

Vertel eens wat over jezelf

“Ik ben geboren in Dordrecht en heb de stad tijdelijk verruild voor een studie Theologie in Utrecht en de regieopleiding van de toneelschool in Amsterdam. Als regisseur ben ik nu betrokken bij allerlei projecten. Na mijn studie ben ik teruggekomen naar Dordrecht en dat voelt superfijn. Ik ken het mooie gevoel van de Grote Kerk terugzien. Mijn familie woont al zeker twee eeuwen in deze stad. Mijn grootouders hadden een juwelierszaak op de Voorstraat, de straat waar ik nu met veel plezier woon.”

Waar komt je politieke interesse vandaan?

“Dat heb ik echt wel van huis uit meegekregen. Er werd veel over gesproken en het was heel vanzelfsprekend om vrijwillig een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Toen ik vier jaar geleden terugkwam in Dordrecht ben ik secretaris van het bestuur van de PvdA Dordrecht geworden”

Waarom juist die partij?

“Mooi aan het sociaaldemocratisch gedachtengoed vind ik de strijd voor gelijke kansen voor iedereen. Dat iedereen mee kan doen op alle terreinen en genieten van dezelfde dingen. Landelijk kan dat met een gelijkere verdeling van lasten, maar ook lokaal kun je dingen doen. Zo hebben wij ons hard gemaakt voor de uitbreiding van de mogelijkheden die de Dordtpas biedt, de kwaliteit van de zorg en de veiligheidsbeleving op straat”

Zijn er thema’s waar je je specifiek op wilt storten?

“Ik vind cultuur en cultuureducatie heel belangrijk. Op dat laatste gebied gebeurt veel buitenschools, maar ik zou graag zien dat alle kinderen, ook binnenschools, meer in aanraking komen met kunst en cultuur. Dat inspireert, prikkelt de fantasie en maakt weerbaarder. De afgelopen jaren hebben we als partij veel mooie activiteiten in de wijken georganiseerd. Wij vinden het belangrijk om mensen te verbinden. Er moeten plekken in de wijk zijn waar bewoners samen kunnen komen en hun verhaal delen”

Wat vind je mooi aan de politiek?

“Het in gesprek gaan met de mensen in de stad. En deze gesprekken vertalen naar politieke standpunten waar de PvdA voor staat. Een steentje bijdragen aan gelijke kansen voor iedereen en dat mensen zich veilig voelen in hun wijk en hun woning.”

 

 

 

Waar ben je naar op zoek?