Nationaal Park NL DELTA levert geen belemmering voor onze bouwplannen of economische groei

6 april 2021

PvdA Commissielid Jacqueline van den Bergh stelde aan wethouder Stam in de Adviescommissie Bestuur en Middelen van dinsdag 30 maart 2021 de volgende vragen over ons Nationaal Park Hollandse Biesbosch:
Wij gaan onderdeel worden van een veel groter Nationaal Park, namelijk NL DELTA. Binnen NL DELTA liggen diverse natuurgebieden, vanaf Hollandse Biesbosch tot aan Hoek van Holland. Verdere uitwerkingen komen straks naar onze commissie. We werken in ons Nationaal Park De Biesbosch samen met Staatsbosbeheer, gemeente Altena en Gemeente Drimmelen.
Onze PVDA vragen hierbij zijn:

  • Wat betekent het onderdeel worden van NL DELTA voor onze ambities om veel woningen erbij te bouwen en veel banen te creĆ«ren?
  • Komen er nieuwe normen die bepaalde ontwikkelingen kunnen gaan belemmeren?
  • Wat betekent het voor onze sociaal economische ontwikkeling?

Antwoord van wethouder Stam:
Onder National Park NL DELTA vallen robuuste natuurgebieden. De ambitie is om de waardevolle natuur nog beter te gaan beheren. Deze samenwerking is bedoeld voor een integrale benadering. Natuur en Economie zijn gelijkwaardig in deze ontwikkeling. Er zijn en komen geen verdere beperkingen. Het is een Nationaal Park met bijzondere natuurwaarden. NL DELTA levert geen belemmering voor onze bouwplannen of economische groei. Binnenkort komt er een compleet verhaal. Het is nog een organisatie in oprichting. Ook de participatie is aan de gang.

Foto: Zwemplas in Merwelanden