Nieuwe PvdA fractie: actief in raad en stad

1 april 2022

Woensdagmiddag 30 maart 2022 is de nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd: 25 mannen en 14 vrouwen. Vanuit de PvdA zijn geïnstalleerd: De raadsleden Wouter van der Spoel en Marije Schnabel, en de commissieleden Leo Damen en Femke Verbeek-Versluit.

Ze werden allemaal vol in de bloemen gezet, en ontvingen een lijvig boekwerk: Hoe werkt de Gemeenteraad. Uiteraard ontvingen Wouter, Marije, Leo en Femke mooie bloemen van de PvdA.

Burgemeester Wouter Kolff heette alle raadsleden van harte welkom in hun nieuwe functie. Hij somde een aantal Grondwetsartikelen op die van belang zijn de democratie, zoals o.a. art. 1 (geen discriminatie). Volgens de burgemeester zijn alle Grondwetsartikelen gelijk, niet de een boven de ander.

De nieuwe PvdA fractie wil vooral actief en zichtbaar zijn, ook in de stad. En wil in samenwerking met de niet gekozen kandidaten, leden en belangstellenden dit goed gaan organiseren. Het vertrouwen in de politiek bevindt zich op een dieptepunt. Daar zijn we met z’n allen verantwoordelijk voor.

Aan Jacqueline van den Bergh is gevraagd of zij de nieuwe fractie wil ondersteunen, wat zij graag doet.