PvdA bezoekt De Vrije Tuinder. Het zijn kanjers…

11 september 2022

Marije Schnabel en ik za 10 september op bezoek bij #Volkstuinvereniging De #VrijeTuinder aan de ReewegZuid. Ze gaan verhuizen naar achter de Schenkeldijk. Ze zijn een bloeiende vereniging met zelfs een wachtlijst. Het zijn kanjers! Om zolang vol te houden…

Al jaren is de Vrije Tuinder bezig met het gaan verhuizen naar een andere locatie. Vanwege nieuwbouw voor Amstelwijk op hun terrein, moeten ze weg. Eerst zouden ze naar de Domela Nieuwenhuisweg gaan in Crabbehof, maar na gedoe ging dat niet door.

Daarna hebben ze zelf naar locaties gezocht, de gemeente wilde dat, en daar kwam als beste locatie uit: in de polder achter de Schenkeldijk. Toen kwamen bewoners in beweging, zij vreesden overlast. Maar uiteindelijk – na het opschuiven van de plek – gaat het nu wel door. Alleen zijn de kosten van verhuizing gestegen vanwege de veranderde omstandigheden. Inmiddels zijn de werkzaamheden begonnen. Men wil ook een verenigingsgebouw neerzetten, daar is vergunning voor. Alleen de kosten zijn voor de vereniging te hoog. Men heeft bij de gemeente nu een krediet aangevraagd. Dit is de laatste hobbel. Hierna is het dan eindelijk zover: een nieuwe locatie !