PvdA: “Het is hier niet het wilde westen…”

24 juni 2021

In de gemeenteraad van 22 juni 2021 ontspon zich tijdens de behandeling van de Kadernota 2022 een scherpe discussie over geweld onder jongeren. De VVD vroeg aandacht voor de schrikbarende toename van geweldsdelicten onder jongeren. Steeds meer jongeren dragen messen. Zo zouden ze zich moeten beschermen tegen aanvallen ofwel het hoort er nu eenmaal bij. Volgens Mark Merx van de VVD is dit onacceptabel. Kinderen moeten veilig naar school kunnen zonder dat ze neergestoken worden. “Dit moeten we voorkomen, er is geen enkel excuus om met een mes over straat te lopen”.

Cor van Verk (PVDA) vond dat de VVD het wel heel zwaar aanzet. Incidenten zijn nog geen algemeen beleid. “Het is absoluut niet mijn beeld dat jongeren hier zwaarbewapend door de stad lopen. Het is hier niet het wilde westen, en u moet niet net doen alsof dat wel zo is.”

Ook volgens burgemeester Kolff is het in Dordrecht geen Sodom en Gomorra. Wel komen er in drie wijken inleveracties en daarna in alle andere wijken.

Zorgelijk is het uiteraard wel dat steeds meer jongere mensen messen bij zich hebben. Dat vindt ook de PVDA. Binnenkort komt er een themavond hierover, en wordt het geagendeerd in de commissie.

Waar ben je naar op zoek?