Ruimere openingstijden horeca; Veel belangstelling voor Dordtse Feesten

19 maart 2021

Adviescommissie Bestuur en Middelen | Dinsdag 16 maart 2021 | Steunmaatregelen Heropstart en Herstel Horeca Dordrecht  | Dordtse Feesten | Jacqueline van den Bergh:

Het komende jaar is ontzettend belangrijk voor onze horeca en MKB. De gemeente heeft flink wat maatregelen genomen om de middenstand en economie te steunen. En wat de PvdA betreft ook de (Sport)Verenigingen en de Cultuursector. Daarom komt er een Crisis/Herstelfonds en moet er het komend jaar flink aangepakt worden om ondermeer de horeca weer lucht te geven en een goede start te kunnen laten maken.

De PvdA wil dan ook:
– Kwijtschelding van huren en van lokale belastingen voor een bepaalde periode; Geldt zowel voor bedrijven die huren van gemeentge als voor bedrijven die huren van marktpartijen Voor een gelijk speelveld.
– Ondersteuning investeringskosten om inkomen te vergroten: zoals uitbreiding terrassen en geschikt maken voor koud weer, zodat terrassen het hele jaar door open kunnen blijven. Want we zullen voorlopig meer buiten dan binnen kunnen zijn.
–  Verruiming openingstijden horeca, of helemaal vrijlaten van de openingstijden; maak horecaconcentratiegebieden waar kwa geluid meer mogelijk is; levendigheid boven rustig wonen.
– Maak duidelijke afspraken met horeca over de handhaving
– Bekijk hoe winkels makkelijker open kunnen blijven tot ca. 19.00 uur, zodat beter aangesloten wordt op de horeca.
– Evenementen en horeca meer aan elkaar verknopen op de pleinen en bij festivals: Statenplein | Scheffersplein | Grote Markt | Havengebied, Energieplein en Wantijpark.
– Parkeertarieven in garages verlagen en in december gratis maken. Dan kunnen ondernemers volop profiteren van de feestmaand.
– Als vaccins goed werken ook gratis OV in december

We hopen dat de horeca en winkels weer zo snel mogelijk helemaal open kunnen, incl. planning en fasering, vaccineren en sneltesten.

DORDTSE FEESTEN
Energieplein en in Wantijpark zijn bij uitstek de locaties voor de Dordtse Feesten om festivals en activiteiten te organiseren, zo tegen de zomer. Organisaties, verenigingen en initiatieven kunnen tot 1 april hun ideeën indienen. De PvdA ziet ook graag activiteiten in de wijken, dus ook op andere locaties.

Filmpje RTV Dordrecht

Verslag RTV Dordrecht

Foto: Thymen Stolk / Dordt Centraal