Wijktoneel in Crabbehof – Verhalen met, door en voor de wijk

17 december 2022

PvdA raadslid Marije Schnabel heeft het initiatief genomen, samen met Jeroen, de wijkmanager van Crabbehof, om te komen tot wijktoneel in Crabbehof. Bij succes kan het uitbreiden naar andere wijken.

Donderdagavond 15 december 2022 was het dan zover, de eerste inloopbijeenkomst in De Nieuwe Stoof over Wijktoneel in Crabbehof. Met een kleine  groep enthousiaste mensen is gesproken over verhalen, ook persoonlijke verhalen, die mensen verbinden. Er was ook een toneelregisseur bij die al met wijktheater aan de gang is geweest in Rotterdam. Daar was het een succes.

Problemen, ervaringen en gebeurtenissen in een wijk of buurt kunnen worden vertaald naar het uitbeelden op een podium. Op een hele eenvoudige en aansprekende wijze worden gebeurtenissen gespeeld en oplossingen gezocht. En de spelers zijn belangstellende bewoners die zelf hun eigen ervaringen inbrengen.

Het plan is om in de zomer te komen met Pop Up toneelplekken waar iets wordt gespeeld, op verschillende locaties in de wijk. Ofwel buiten ofwel ergens binnen.

Er is veel enthousiasme. Wordt vervolgd…