Wouter van der Spoel: PvdA motie Afval zonder pasje in container is aangenomen

4 juli 2023

Ook deze dinsdagmiddag 4 juli 2023 bij de Tweede Termijn behandeling Kadernota 2024 in de gemeenteraad hebben Wouter van der Spoel en Marij Schnabel hun woordvoeringen gesplitst.

Wouter van der Spoel: De PvdA stemt in met de Kadernota 2024. De motie Van AfvalStress naar AfvalZen is wat aangepast. De motie roept op om de pasjes af te schaffen bij de afvalcontainers zodat het veel eenvoudiger is om afval erin kwijt te kunnen. De PvdA is voor een experiment in 1 of 2 wijken, bijvoorbeeld ook gecombineerd met cameratoezicht, zodat je kunt de effecten kunt volgen. In welke wijken die experimenten gaat plaatsvinden, kan de raad zelf bepalen.
Over Chemours deed Wouter een algemene oproep vooral in gesprek te gaan met Provincie, Rijk en Europa om zo snel mogelijk tot 0 uitstoot te komen. Want dat moet nu toch echt gebeuren.

Motie Van AfvalStress naar AfvalZen is aangenomen door de Gemeenteraad. De meerderheid van de raad was er voor om dit uit te proberen in 1 of 2 wijken van Dordrecht.
Bewoners kunnen nu hun afval zonder pasje in de afvalcontainer plaatsen. Welke wijken worden gekozen voor dit experiment, moet nog worden besloten. De proef is voor een bepaalde periode. Mocht het effectief blijken, dan wordt het voor langere periode ingevoerd.