Verkiezingsdebat in Biesboschhal: PvdA: Verbod op PFAS-uitstoot

19 februari 2023

Donderdagavond 16 februari 2023 konden de bezoekers van de Biesboschahl kennismaken met  15 kandidaten van de Provinciale Verkiezingslijsten. De aanwezige partijen waren:
CDA, PVV, D66, SP, PvdD, ChristenUnie, SGP, PvdA (Adem Mustafa, nr. 2), Volt, GroenLinks, FVD, VVD, BBB, 50Plus en Goud.

De kandidaten konden reageren op stellingen, zoals over Wonen, Chemours en uitstoot zeer zorgwekkende stoffen, Openbaar Vervoer (trein, bus en waterbus) en Burgerberaad.

Chemours sluiten totdat het schoon is. Was een van de reacties van de kandidaten. De reactie betrof het antwoord op de Stelling: Hoe komen we nog 0-uitstoot bij Chemours? Ook veel andere partijen vinden dat het allemaal veel te lang duurt. De Provincie gaat over de vergunningen, maar moet zich wel houden aan wet- en regelgeving, anders gaat Chemours naar de rechter. Toch wil een meerderheid – zeker de PvdA – in ieder geval komen tot een verbod op PFAS, wat nu ook Europees speelt. En een duidelijk jaartal noemen, zoals 2026. Zuid-Holland is het meest streng van alle provincies in het handhaven.
Adem Mustafa wil dat er zo snel mogelijk een verbod komt op PFAS.

Kerncentrales hebben we nodig. Ook was er de roep bij de Energiediscussie om juist nieuwe kerncentrales te bouwen, dat is schoon en levert altijd stroom. PvdA is hiertegen. Adem Mustafa vindt dat we vol voor zon en wind moeten gaan. En stoppen met de discussie over kernenergie. Dat houdt de boel alleen maar op.
De meerderheid van de partijen wil inzetten en vasthouden aan energie uit wind en zon.

Bij de discussie over wonen is de PvdA voor veel meer bouwen voor lagere inkomens, dus meer sociale woningen. Daar is enorme vraag naar. De Provincie moet toetsen bij de gemeenten of in de bouwplannen hiermee rekening wordt gehouden.

Kortom, het waren levendige gesprekken, o.l.v. Ben Corino van Studio De Witt van RTV DORDRECHT.

OP op 15 maart a.s. zijn er verkiezingen voor de Provinciale Staten en Waterschap Hollandse Delta. Stem PvdA…

Kijk hier voor het filmpje van RTV Dordrecht

Kijk hier voor her artikel op Dordrecht.net

Kijk hier voor het terugkijken van het hele debat (opgenomen door ViaCultura)