Jongerenwerk op Houthavenplein gaat door

7 februari 2024

In gemeenteraad dinsdag 6 februari 2024: Motie Voortzetten Jongerenwerk van Jong Dordt op het Houthavenplein in Lijnbaangebied:

Deze motie van CU/SGP werd ingediend omdat de Jongerenbus die altijd op Houthavenplein staat, moet ophouden met haar activiteiten omdat er geen financiering meer is vanuit gemeente. Men bereikt vooral de jongere kinderen, in de primair onderwijs leeftijd.

Marije Schnabel: Wij vinden dit een sympathieke motie. Jongerenwerk is zeer belangrijk. Wat is de motivatie om de fiannciering niet voort te zetten? Wat is de relatie met buurt en kontakten met organisaties. Hoe vindt vervolg plaatst? Wij willen hier graag over praten in de commissie.

Volgens wethouder Mark Merx gaat het werk gewoon door, alleen niet door Jong Dordt. Dordt Sociaal neemt de activiteiten over. Alleen is hun doelgroep wat ouder, geen jonge kinderen. Maar als dat nodig is, dan kunnen zij ook een aanbod doen met jonge kinderen.

De PvdA vindt Kindwerk & Jongerenwerk echt prioriteit hebben. Hoe vroeger je in kontakt komt met kinderen en jongeren hoe steviger zij in het leven gaan staan en kun je problemen snel onderkennen. Daarom heeft de PvdA toch voor de motie gestemd. En wordt het Kindwerk & Jongerenwerk geagendeerd in de commissie.
Motie is aangenomen.