PvdA gedeputeerde Anne Koning in Dordt: “Mooi dat een werkstad als Dordt meer werk maakt van zijn toekomst”

14 januari 2022

Vrijdagochtend 14 januari 2022 liep PvdA gedeputeerde Anne Koning met wethouder van de Linden langs de locaties van de Spoorzone: van Maasterras (Weeskinderendijk) naar Centraal Station. Hier is veel woningbouw gepland en vinden er grote werkzaamheden plaats. Dat betekent ook veel werk!

Het idee is om steeds meer woningen te verbinden met voorzieningen, zoals station, Leerpark, Maasterras, parkeerplekken. Overstapplekken naar ander vervoer. Dat is met het project Spoorzone zeker het geval. Veel extra woningen, van duur tot sociale huur en zeer betaalbaar. Anne noemde het “zo’n mooi gebied”.

Voor de provincie is het een van de vele plekken langs de spoorlijn Dordrecht – Leiden waar echt mooiere plekken van gemaakt kunnen worden. Anne: “Wat goed is voor Dordt, is goed voor de Provincie”.

Aan de achterkant van het Centraal Station was er een gesprek met de aanwezige pers.

Ook aan de achterkant van het station zijn nieuwe woningen gepland, voor starters, jongeren, maar ook wat duurdere woningen. Het groen blijft zoveel mogelijk en wordt waar mogelijk uitgebreid, want het is tenslotte een 19de eeuws park en de enige grote groene plek voor Krispijn. Waarin ook veel activiteiten plaatsvinden.

Het geld is er om de woningen neer te zetten, incl. een grotere mooiere fietsenstalling.

Anne: “Mooi dat een werkstad als Dordt meer werk maakt van zijn toekomst!”