PvdA: Onderzoek de Haarspeldvariant

20 april 2024

Dordtse Dinsdag 16 april 2024: MAASTERRAS | Leo Damen

Dinsdagavond ging het in de commissie over het Concept Bestemmingsplan Maasterras, en dan over de bereikbaarheid. Maasterras wordt de nieuwe wijk, naast het spoor, aan de rivier, en aan de entree naar de binnenstad.  In de Omgevings Effect Rapportage (OER) gaat de omgevingseffecten in beeld te brengen en risicobronnen inventariseren. A16, Maas, Spoor. Er komt een park en men denkt aan voorzieningen als Kinderopvang, parkeergarage, tunnel. Er komt ook een mooi groen binnenterreinen.
Een parkeernorm van 3 parkeerplekken op 10 bewoners wordt voorgesteld. “Een moedig voorstel”, noemde Leo Damen dat. De PvdA ziet graag meer durf in het ontwerp voor de woningen en het hele ontwerp. Het is een prachtige plek, aan het water en vlak bij centrum. Leo pleit voor meer woningen – vooral sociale woningen -, en meer de hoogte in, juist op deze plek, en meer kwaliteit. Je hebt een prachtig uitzicht.

Haarspeldvariant
PvdA wil dat de Haarspeldvariant om de afrit van de Zwijndrechtse brug te verleggen wordt onderzocht. Volgens Leo heeft dat voordelen, met name voor de bewoners aan de Weeskinderendijk Oost omdat ze dan niet meer weg hoeven.