Za 18 februari: Nul uit de Pijp: PvdA bij speciale protestactie tegen PFAS-uitstoot

13 februari 2023

Zaterdag 18 februari 2023 is er de speciale protestactie tegen PFAS-uitstoot. Op het terrein voor Chemours op de Staart.

De actiegroep ‘Gezondheid Voor Alles’ protesteert iedere zaterdagmorgen 18 februari om 10.30 uur, voor de poort van het chemiebedrijf Chemours tegen de lozingen van zeer zorgwekkende stoffen (zoals PFAS) in de lucht, grond en water.

Op zaterdagmorgen 18 februari zal voor de 150-ste keer worden geprotesteerd en er zullen dan 15 emmers met 150 kg vervulde grond worden gestort.

Alle omwonenden en politieke partijen zijn uitgenodigd om, samen met de actievoerders, deel te nemen aan deze protest-manifestatie.

Wij willen niet perse dat de bedrijven sluiten, maar wel betere en meer controles, feitelijke uitstootmetingen uit de pijp, onaangekondigde controles, betere handhaving en 1 PFAS-loket i.p.v. meerdere instanties die verantwoordelijkheden ‘doorschuiven’.

En verder extra investeringen in meer of betere filters om de voor 2025 de uiteindelijke doelstelling van onze actiegroep te verwezenlijken, oftewel: NUL UIT DE PIJP

Uiteraard is ook de PvdA (Sliedrecht en Dordrecht) aanwezig, evenals PvdA gedeputeerde Anne Koning die ook iets zal zeggen.