PvdA: Geen nieuwe brug in gebied Plan Tij / Wel zwemplas in Biesbosch

18 oktober 2022

Dinsdagmiddag 18 oktober 2022 stonden o.a. 2 bespreekpunten op de agenda:

Kader en Proces Doorontwikkeling Dagrecreatieterrein Nieuwe Dordtse Biesbosch en Krediet
Al lange tijd wordt over de invulling van het Dagrecreatieterrein Nieuwe Dordtse Biesbosch door de gemeenteraad gesproken. Omdat De Viersprong niet langer meer als recreatieterrein met zwemplas mag worden ontwikkeld, is al lang het idee om een nieuw Dagrecreatieterrein te maken. Alleen hoe groots of hoe klein is onderwerp van bespreking. De zwemplas, die eerst in de plannen zat, is er nu uitgehaald. PvdA raadslid Marije Schnabel vindt dat bijzonder jammer, omdat er juist nu grote behoefte is aan gratis zwemmen in buitenwater. Er komen wel waterpartijen, maar geen zwemplas. Ook is er horeca gepland. En recreatieve ontwikkelingen. Het plan gaat nu besproken worden met de stad: wat willen de bewoners?
PvdA is accoord met het plan, maar wil de mogelijkheid van een zwemplas ook voorleggen aan de bewoners. Wethouder Tanja De Jonge neemt dit mee.

Voorbereidingskrediet Oeververbinding Noord en Afronding Openbaar Gebied Plan Tij
Oorspronkelijk was het de bedoeling om vanuit gebied Plan Tij een brugverbinding te maken tussen de woonwijk en het Wantijpark. Een brug alleen toegankelijk voor fietsers en wandelaars. Van begin af aan heeft dit tot beroering in deze wijk geleid, met felle tegenstanders en voorstanders. Nu vraagt het college ruim 2,4 miljoen voor het bouwen van deze brug, ter afronding van dit gebied. De PvdA is tegen deze brugverbinding. Het is te veel geld in deze tijd. Geld dat beter besteed kan worden aan andere zaken, zoals ter ondersteuning van bewoners die in financiele moeilijkheden verkeren. Ook was de brug niet toegankelijk voor minder-validen.
De PvdA bij monde van Marije Schnabel steunde dan ook het CDA amendement, om het project definitief af te ronden zonder de brugverbinding te maken. Het amendement werd door de gemeenteraad aangenomen.